Plante ca marturii eco pentru nunta si botez!

Mireasa-marturii-nunta

Marturiile de nunta sau botez reprezinta un mod elegant de a multumi prietenilor si familiei pentru sprijinul si sustinerea lor. Sunt un semn de recunostinta si o amintire pentru cei care v-au stat alaturi la sarbatorirea unei ocazii speciale ca nunta, botezul, aniversarea.

Traditia este veche si s-a schimbat mult de-a lungul anilor, de la bomboniere de dimensiuni mici, din cristal, portelan sau metale prtioase continand cuburi de zahar, pana astazi cand marturiile de nunta pot fi practic orice obiect. Importanta a ramas semnificatia acestor obiecte si ce anume simbolizeaza pentru noua familie sau pentru evenimentul respectiv.

Ideea de a oferi plante ca marturii de nunta nu este neparat una noua, insa ramane originala prin posibilitatile nelimitate de a personaliza modul in care alegem plantele, le ambalam, le incadram in decor si bineinteles le daruim celor dragi. Invitatii le pot planta in gradina sau intr-un ghiveci. Pana la urma cate marturii prind viata, ca acestea?

Traditia de a planta un copac in ziua nuntii si atunci cand se naste un copil

 

Exista multe tari unde traditia de a planta un copac in ziua nuntii este respectata si urmata cu bucurie, fiind un prilej de a marca inceputul vietii unei familii, de a sadi cu dragoste, visuri si sperante si a le privi apoi cum cresc.

Israel este tara cu cei mai multi copaci plantati intr-un an, in lume. Fiecare familie planteaza un copac atunci cand un copil se naste, priviind apoi cum cresc laolalta si celebrand viata cu o alta viata. Evreii planteaza astfel un Cedru atunci cand se naste un baiat si un Cupressus cand se naste o fata. Pe masura ce cresc, copiii au grija de copacii lor si atunci cand se casatoresc mirele si mireasa stau pe un baldachin construit din ramurile copacilor plantati in cinstea lor cu ani in urma.

In tarile Scandinave, in Norvegia, Olanda si Elvetia mariajul este de asemenea sarbatorit prin plantarea unui Pin in fata casei unde vor locui mirii. In aceste tari, pinul este un simbol al norocului si fertilitatii, plantarea unui puiet fiind considerata un pas de bun augur pentru noua familie. Aceata traditie este respectata de multe comunitati din India si chiar de peste ocean in Polynesia, Micronesia unde mirii aseaza in varful totului un puiet decorativ pe care apoi il planteaza in gradina.

Ce plante alegem ca si marturii pentru evenimentele noastre fericite?

 

Puteti alege diverse specii de plante ca si marturii: plante cu flori, plante suculente, conifere si plante vesnic verzi, diverse specii de foioase. Este bine insa sa alegeti specii rezistente si cu o longevitate mare pentru ca doriti sa plantati o amintire pentru o viata, nu-i asa?

Daca alegeti plantele pe care le oferiti in functie de semnificatiile lor, atasati ghivecelor etichete care sa le spuna povestea. Daca plantele vor spune povestea voastra, cautati speciile cu cea mai mare insemnate pentru voi, o planta sau un copac care de-a lungul timpului v-a fost drag, poate in copilarie.

   • Bradul si Molidul simbolizeaza viata vesnica, tineretea si puterea, curajul si vointa;
   • Pinul este un simbol al fertilitaii si al permanentei, longevitatii;
   • Cedrul simbolizează vindecarea, purificarea şi protecţia;
   • Stejarul este arborele fagaduintei, simbolizeaza vesnicia si prezenta lui Dumnezeu;

Si marturii si aranajamente pentru mese

 

Fie ca sunt plante cu flori sau plante vesnic verzi, misunea acestor mici vieti nu trebuie sa se opreasca la aceea de marturii, plantele pot chiar inlocui decoratiunile cu flori traditionale asezate pe mese. Pentru ca plantele sa indeplineasca acest dublu scop este bine ca acestea sa fie de dimensiuni mai mari pentru a da mai mult volum aranjamentului dar cel mult 20-30 inaltime, pentru ca radacina plantei sa incapa intr-un ghiveci potrivit ca marime, care sa nu ocupe spatiu util pe masa.

Ghivecele  se pot asorta cu tematica nuntii, cu fetele de masa sau cu orice elemente de decor folositi. Pot tine loc de “place card” -uri daca le atasati biletele cu numarul mesei si numele invitatilor. Puteti atasa fiecarei plante mesaje romatice, care spun povestea voastra sau puteti transmite mesaje personalizate fiecarui invitat in parte. Posibilitatile de a folosi ghivecele si plantele ca decoratiuni pentru masa sunt nelimtate, cu imaginatie si idei bune puteti avea cel mai original eco-chic aranjament de nunta!

Cum decoram plantele marturii, cum le ambalam?

 

De la ghivece din sticla, galeti mici metalice simple sau colorate, cosuri din nuiele, pungi de plastic, panza de sac simpla, materiale colorate, cutii de carton, hartie, pana la cutii de tabla reciclate, borcane decorative din sticla colorata sau transparenta, cesti de cafea, ceainice. Puteti impacheta plantele la ghiveci sau balot mic in absolut orice va indeamna imaginatia!

Asigurati-va ca achizitioanti ca si marturii, plante sanatoase sau puieti (plante lemnoase tinere care se transplanteaza în alta parte) cu radacina bine formata.  Plantele trebuie sa fie impachetate corespunzator, cu suficient pamant ca planta sa traiasca in ambalajul initial cateva saptamani sau mai mult. Fie ca alegeti o singura specie sau un mix de specii, avand in vedere numarul mare de bucati necesare pentru un  singur eveniment, rezervati plantele cu cel putin 1 luna inainte si cereti sa fie livrate cu 2-3 zile inaintea evenimentului. Pentru ambalarea plantelor marturii, colaborati cu Floristul sau firma care se va ocupa de decoratiunile salii  sau pregatiti-va singuri materialele pentru a le impacheta asa cum va doriti.

DreamGardens va ofera o gama variata de plante marturii de nunta, puteti conta pe implicarea noastra cu drag in pregatirea unor plante ce vor sta marturie evenimentelor frumoase din viata voastra. Noi credem in aceasta” idee verde” pentru nunta, botez, aniversare si stim ca natura si spatiile verzi au nevoie de implicarea noastra nemijlocita pentru a creste armonios.