Flori de primavara in ghivece, plicuri cu seminte si bulbi de flori, cele mai frumoase ambalaje ” de iubire”!

bulbi flori 1

Cele mai cunoscute si iubite flori de primavara sunt ghioceii, lalelele, zambilele, narcisele, primulele, brandusele.  Mai putin cunoscut este faptul ca toate aceste specii sunt cultivate si cresc foarte bine in ghivece de dimensiuni mici: 7, 9, 10, 12cm diametru. Adica un ghiveci usor, putin voluminos cu  5-6 -7 bulbi, in functie de specie, care produc cam tot atatea flori cat intr-un buchet frumos. Florile in ghivece si aranjamentele de flori cu radacina sunt rar folosite la noi iar frumusetea si avantajele lor putin exploatate.

Atunci cand le oferim, florile in ghivece  pot fi la fel de elegante si delicate ca florile taiate. Exista multe posibilitati de a le ambala creativ, astfel incat florile in ghiveci sa arate minunat. In plus, florile cu radacina raman inflorite mult timp, unele specii avand chiar mai multe perioade de inflorire pe an.

Daca le ingrijiti corespunzator, va puteti bucura de florile in ghiveci de la un an la altul iar ghivecele pot fi accente inspirate de decor. Ghivecele de plastic(de productie) pot fi imbracate in hartie, material textil, sfoara, tapet sau puteti aseza ghivecele de plastic in ghivece decorative de metal, ceramica, lut, cosuri, suporturi din lemn. In ghivecele decorative se poate pune apa astfel incat planta sa absorba treptat apa de care are nevoie.

galetuse flori

Astfel, am pregatit pentru primavara o selectie de plante in ghivece, aranjamente de plante cu radacina, bulbi de flori si plicuri cu seminte. Toate au o poveste si vin cu ambalaje discrete si inspirate, care sa puna in evidenta frumusetea naturala a plantelor. Si cum in luna februarie sarbatorim dragostea iar  florile sunt din totdeauna o frumoasa declaratie de drag si iubire, toate florile noaste spun in aceasta luna o poveste de iubire.

Exista o multitudine de specii de flori care cresc bine in ghivece si infloresc frumos chiar si in interior. Daca sunteti printre cei care au incercat exercitiul de a planta bulbi in ghivece si a cultiva flori decorative, stiti ca poate fi foarte simplu daca aveti informatiile corecte. Cu putina rabdare, rezultatele sunt spectaculoase iar bucuria florilor crescute si inflorite din mana noastra, ii surprinde chiar si pe cei mai putin pasionati de plante si gradinarit.

Va invitam sa incercati si sa alegeti dintr-o selectie de bulbi de flori ce pot fi plantati atat in ghivece in interior cat si in gradina: Ranunculus(Ranunculus Asiaticus), Trifoi cu 4 foi( Oxalis Iron Cross), Gladiole, Frezii(Freesia Single Mix), Dalii( Dahlia Variabilis), Crini( Lilium Candindum), Cale( Zantedeschia Aethiopica), Gladioulus Hibridus. In functie de specie puteti planta acesti bulbi in perioada februarie-mai si asteptati florile sa apara in iunie-septembrie.

Si daca nu stiti cum sa transformati bulbii de flori intr-o poveste romantica, clipul de mai jos sigur o sa va inspire!

Selectia de plicuri de seminte de flori cuprinde: flori de “Nu ma uita”, Floarea Soarelui, Flori de Piatra, Flori de Paie sau flori vesnice(Imortele), Lavanda, Floarea Miresei, mix-uri de flori.

plicuri seminte flori

Toate aceste speciii de plante in ghivece, plicuri cu seminte si bulbi de flori, vor face parte si din colectia de marturii pentru nunti de anul acesta.

Kit-urile de plantat contin un ghiveci colorat, o punguta de pamant, un plic de seminte sau bulbi de flori si fac tot procesul mult mai simplu. Asezam pamantul in ghiveci, presaram semintele,  adaugam putina apa, putina iubire… si asta e reteta pentru flori frumoase crescute sub ochii nostri.

Va aseptam la Galeriile Dalles in perioada 7-14 februarie si 24 februarie-8 martie cu mai multe informatii, inspiratie si flori frumoase!