Concurs – Castiga un molid argintiu pentru gradina ta!

 

O gradina ideala poate avea mii de nuante, in functie de imaginatia celui care o priveste. Cei mai multi dintre noi, atunci cand alegem sa locuim la casa, ne dorim si gradini frumoase, oaze de relaxare, specii de plante cat mai diferite in culori, nuante, foliaj. In cele mai multe spatii verzi amenajate, gasim elemente comune, nuantele de argintiu fiind aproape nelipsite. Aceasta culoare de alb-albastru-argintiu, este specifica coniferelor, mai ales speciilor de brad si molid argintiu.

Speciile de molid au acele de o nuanta alb-albastru-argintu mai intensa decat bradul. Se face des confuzie intre bradul argintiu si molidul argintiu. Asa ca, daca va doriti un arbore semet, argintiu-alb, care straluceste ca un ghetar pe fundal verde, in mijlocul verii, atunci cautati un molid argintiu. Specia de molid cu cea mai intensa nuanta de argintiu este Picea Pungens Hopsii.

Picea Pungens Hopsii este un conifer cu port piramidal si coroana conica compacta, fiind cel mai argintiu dintre speciile de molid. Acele au 3-4 cm lungime, sunt stalucitoare prin nuantele de alb-albastru-argintiu. Conurile sunt decorative, cilindrice, de 5-7 cm lungime, primavara de culoare rosu-mov, deosebit de frumoase. Prefera solurile bine drenate dar se adapteaza in orice tip de sol, suporta bine praful si poluarea din zonele urbane. Datorita coloritului acelor, molidul argintiu este unul dintre cei mai cautati arbori ornamentali.

Oferim ca premiu 5 molizi argintii (60-70cm inaltime)!

 

Cum castigi?

  1. Viziteaza pagina noastra de Facebook.
  2. Da “Like” paginii noastre si “Share” pozei de concurs.
  3. Lasa un comentariu la aceasta poza si spune-ne ce alte specii de plante iti plac foarte mult?

Concursul se defasoara in perioada 19 august– 06 septembrie. Echipa DreamGardens va alege 5 castigatori si numele lor vor fi anuntate pe pagina noastra de Facebook, pe data de 06 Septembrie. Inscrie-te aici! Mult succes!

Concurs promovat pe Concursuri Online.